Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Älgfärsgratäng
Den perfekta matlådematen, går att göra direkt i portionsformarna .
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Okänt
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
600
g
älgfärs
140
g
kalkonbacon
200
g
champinjoner
1
st
gul lök
100
g
ost
10% fett, riven
2
dl
minifraiche
5% fett
160
g
ädelost 17%
2
msk
rapsolja
Instruktioner
Fräs färsen i oljan. Klipp ner baconet i färsen och fräs lite till. Skiva och fräs champinjonerna och löken i lite rapsolja.
Blanda ner ädelosten och fraichen i färsblaningen. Smaka av med paprikapulver, salt, svartpeppar och eventuellt lite timjan.
Blanda i broccolibuketterna och den skivade stammen i färsblandningen. Häll i blandningen i en ugnsfast form.
Strö över den rivna osten och gratinera i 200°C mitt i ugnen till broccolin är mjuk, ca 20 minuter.