Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Apelsinkokt kolja
Fisken bidrar med lite av sin egen smak för att göra den här rätten perfekt.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Okänt
Servings:
2
portioner
Total tillagningstid
20
minuter
minuter
Ingredienser
400
g
kolja
filéead
Apelsinsås
1
st
apelsin
1
st
citron
2
dl
crème fraiche
1
tsk
soja
1
tsk
sambal oelek
salt & svartpeppar
Instruktioner
Kontrollera att fisken är benfri genom att dra med fingrarna lätt över fisken och känn efter.
Tvätta citronen och apelsinen. Riv skalet och kläm ur saften.
Blanda ingredienserna till såsen i en vid kastrull och sjud upp.
Smaka av med salt och peppar. Lägg ner filéerna i såsen och sjud 10-15 minuter, tills de precis börjar vitna.
Serveras med kokt potatis.