Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Apelsinsill
Sill och apelsin fungerar väldigt bra ihop, men helst ska inte apelsinen vara för söt.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
1
burk
Total tillagningstid
5
minuter
minuter
Ingredienser
0,5
dl
ättikssprit
12%
0,5
dl
vatten
2
dl
socker
1
st
apelsiner
1
pkt
5-minuterssill
1
tsk
dillfrön
1
st
gul lök
Instruktioner
Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med kryddorna. Låt lagen svalna.
Ta upp 5-minuterssillen och låt den rinna av. Dela i lagom munsbitar.
Tvätta och skiva apelsinen så tunt som du klarar av och kniven tillåter. Skala och skiva löken tunt.
Varva dillfrön, sillbitar, apelsin och lökringar i en ren och lufttät burk. Häll över lagen.
För bästa resultat, låt stå över natten men den är fullt godkänd redan efter 1-2 timmar i kylen.