En tarte serveras med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike
Servings: 6portioner
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
3stsmördegsplattormodell större
3stäpplen
100gmandelmassa
smör
kanel
Instruktioner
Ta fram smördegsplattorna ur frysen. Eftersom jag köpte ganska stora räckte det med tre för att täcka formarnas insidor, med det finns många olika storlekar i butikerna. Ta fram så många som du behöver för att det ska räcka till alla sex formarna.
Smöra sex ugnsfasta formar med smöret och sätt ugnen på 175˜C.
Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpplena i ganska små bitar.
När smördegen tinat trycker du ut den i formarna. Fördela de hackade äpplena i skålarna och riv mandelmassan över. Blanda lite. Pudra eventuellt över lite kanel om du tycker om det, annars kan du skippa det.
Sätt in formarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills degen puffat sig stor och fin och ytan börjar bli krispig.
Servera ljummen med glass, vispad grädde eller vaniljsås.