Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ättiksgurka
Väldigt gott på leverpastejsmörgås eller till köttfärslimpan.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
2
burkar
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
10
st
västeråsgurkor
5
dl
vatten
2
dl
ättika
12%
5
dl
socker
0,5
dl
salt
0,5
dl
senapsfrö
dill
Instruktioner
Skölj gurkorna i kallt vatten och ta bort de som verkar mjuka, skadade eller som på annat vis inte verkar perfekta.
Skiva dem i lagom tjocka skivor, jag föredrar cirka 3mm men det finns inget som hindrar att man väljer tunnare eller tjockare skivor.
Koka upp ättika, socker, vatten och salt till en lag.
Varva gurkskivorna med dillkvistar och senapsfrön i väl rengjorda burkar. Häll över den heta lagen och förslut genast.
Bör stå svalt minst en vecka innan det är dags att smaka.