Fyllig smak av mörk choklad, kompletterad med salt och rökig bacon.
Måltid: Godis
Kök: USA
Servings: 300gram
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
200grmörk choklad (70%)
100grbacon
Instruktioner
Skär baconet i väldigt små bitar om du inte har köpt färdigtärnad bacon. Ta en torr stekpanna, med andra ord undvik steksmör eller motsvarande, och knaperstek baconbitarna.
När baconet är knaperstekt, lägg upp bitarna på hushållspapper för att få bort så mycket fett som möjligt.
Smält chokladen i ett vattenbad. När chokladen är helt smält häller du i baconbitarna i smeten och rör om tills bacon och choklad har blandats ordentligt.
Häll ner baconchokladen i pralinformar, eller en glasform med smörpapper för att få en stor chokladkaka, Ställ in i kylen.
När baconchokladen har blivit kall, tryck ut pralinerna ur formen eller skär kakan till lagom stort ätbitar.
Förvaras i kylen tilsl det är dags att servera, eftersom chokladen blir ganska kladdig i rumstemperatur.