En liten skvätt citronsaft eller tabasco ger en intressant smakbrytning för den äventyrlige.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 1port
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
400gpotatisba
1dlcrème fraiche
170gräkor
2mskdill
1mskhummerfond
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader om du ska använda vanlig ugn. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt. Peta med provnål för att känna att de är klara.
Blanda crème fraiche, räkor, dill och fond i en skål.
Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera direkt.