Stora saftiga blåbär och vanilj sätter fantastisk smak och färg.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 15st
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
3stägg
75gsmör
180gvetemjöl
2tskbakpulver
2tskvaniljsoocker
2dlströsocker
1,5dlmjölk
100gvit choklad
blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Hacka den vita chokladen och tina blåbären om de är frysta, eller skölj färska blåbär och låt dem droppa av i durkslag.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda torrvarorna i en bunke.
Blanda i mjölk i smöret och häll i de vispade äggen.
Häll i torrvarorna och rör om tills du får en slät smet.
Häll i formarna, ungefär halvvägs. Fyll på med hackad choklad och blåbär efter tycke och smak.
Grädda i ugnen i 20 min (varmluftsugn) 25 min (vanlig) tills de fått fin färg.