Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blåbärspannacotta
Blåbär ger grädden en fantastisk färg och smak.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Italien
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
10
minuter
minuter
Ingredienser
4
dl
grädde
2
msk
socker
1
msk
vaniljsocker
eller 1 stång
2
dl
blåbär
frysta, otinade
2
st
gelatinblad
Instruktioner
Blötlägg de två gelatinbladen i vatten enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner sockret och vaniljen. Lägg i blåbären och sjud tills de tinat. Stavmixa grädden slät.
Krama ur gelatin-bladet och rör ner det i blåbärsgrädden. Rör tills gelatinet smält.
Häll upp i små glas och låt stå i kylen minst tre timmar för att tjockna.
Servera med ett lager blåbärssoppa på toppen.