Om du vill utnyttja blomkålshuvudet maximalt, gör salta blomkålschips som ett extra tillbehör.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
1stblomkålshuvud
rapsolja
flingsalt
Instruktioner
Skär bort alla buketter och blad så att du bara får kvar stocken från blomkålen. Använd en mandolin för att skära stocken till riktigt tunna skivor.
Täck botten av en stekpanna med rapsolja och hetta om den ordentligt.
Lägg försiktigt ner blomkålsskivorna i den heta oljan och stek tills undersidan blir gyllenbrun. Vänt på skivorna och stek även andra sidan gyllenbrun.
Lägg upp de stekta blomkålsskivorna på hushållspapper för att bli av med en del av den överflödiga oljan. Strö flingsalt över chipsen, mängd efter tycke och smak. det går även bra med smaksatt flingsalt, till exempel hickory- eller chilisalt.