De smekande smakerna av len choklad och söt ananas blandas med frasiga botten som smaksatts med kokos.
Måltid: Fikabröd
Kök: USA
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
Botten
12stdigestivekex
75gsmör
1dlkokosflingor
3msksocker
Fyllning
300gfärskostnaturell
1burkkondenserad mjölk
5stägg
100gchoklad55%
145gananaskrossad, avrunnen vikt
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Krossa kexen, blanda med kokos och socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
Finhacka chokladen och blanda den med avrunnen krossad ananas, färskost, kondenserad mjölk och ägg i en bunke. Vispa att allting blandas ordentligt.
Häll blandningen i formen ovanpå den nu svala havrebottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter.
Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.