Cheesecake är en amerikansk klassiker som inte är svår att göra.
Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Servings: 8bitar
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
Botten
80gsmör
14stdigestivekex
1mskkanel
3msksocker
Cheesecake
400gfärskostPhiladelphia
4stägg
1stcitronsaft och skal
150gkvargVanilj
2tskvaniljsocker
3msksocker
Instruktioner
Krossa eller mixa kexen fint och blanda med kanel och socker. Smält smöret och häll det över smulorna, jag brukar mosa med gaffel bara. Det är inte så supernoga. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant så det täcker och förgrädda i 175 grader varm ugn i 8 minuter.
Sänk värmen till 150 grader. Riv skalet av citronen och kläm ur saften. Blanda färskost, ägg, citronskal, citronsaft, socker, kvarg och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
Häll i ostblandningen i formen och grädda i 50 minuter tills blandningen stelnat. Låt svalna i lugn och ro, den ska serveras kall.