Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Chokladfondant med whisky
Mörk choklad ger det fylligaste och godaste resultatet!
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Frankrike, USA
Servings:
6
portioner
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
75
g
mörk choklad
70% eller mer
75
g
smör
rumsvarmt
0,5
dl
socker
2
st
ägg
1
st
äggula
2
tsk
whisky
eller whiskyessens
2
msk
mjöl
Instruktioner
Smörj 6 stycken stora muffinsformar i papper. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen någon minut i mikron. Rör ihop rumsvarmt smör och socker.
Blanda ner äggen ett och ett i smöret. Blanda ner äggulan.
Vispa ner chokladen i smöret, därefter essensen och sist mjölet. Blanda till en slät smet.
Skeda upp i formarna, det blir cirka 50g i varje, inklusive form. Om de är jämnstora blir de lika färdiga samtidigt och resultatet blir mer lyckat.
Grädda långt nere i ugnen i 6 - 10 minuter, testa dig fram hur just din ugn fungerar. Fondanten ska vara gräddad längs kanterna och rinnig i mitten.
Servera nygräddad med vispad grädde.