Om du vill ha stark citronsmak kan du ta mer än bara ungefär en tesked citronsaft, som jag brukar göra. Den rivna mandelmassan ger kakan en underbar konsistens, det här är en favoritkaka.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 24st
Total tillagningstid 25 minuterminuter
Ingredienser
75gsmör
100gmandelmassa
1stcitronskalet och en del av saften
2dlvetemjöl
0,5tskbakpulver
1mskströsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela smöret i tärningar. Riv mandelmassan och blanda med smöret till en massa.
Tillsätt citronskal, citronsaft och socker. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ner.
Knåda till en jämn deg och dela i två delar. Rulla ut halvorna i rullar och skär varje rulle i 12 delar.
Rulla varje del till en boll, platta till den något och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter mitt i ugnen.