Smaksättningen till den här pajen har tagit inspiration från det indiska köket. Var inte rädd för att ösa på med kryddor, täcket kommer att balansera anrättningen och göra den krämigt god!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 6portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Pajskal
150gsmör
3dlmjöl
0,5dlvatten
Fyllning
500gnötfärs
0,5stpaprikaröd, färsk
7cmpurjolökstrimlad
2stvitlöksklyftor
4msktomatpuré
4mskAjvar Relishstark
1mskröd currypasta
1tskkoriander
1tskingefäramalen
0,5dlvatten
Täcke
4dlcrème fraiche
4mskfärskosttyp Phiadelphia med paprika
75gosthårdost, riven
Instruktioner
Rör ihop smör, mjöl och vatten till pajdegen och tryck ut i en form.
Fräs köttfärsen tillsammans med vitlök, paprika och samtliga kryddor.
Tillsätt ajvar relish och tomatpure samt vattnet och purjolöken.
Stjälp över köttfärsfyllningen i skalet.
Blanda créme fraiche, färskost och riven ost till täcket. Bred ut över färsen.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills osten fått fin färg.