Frisk citron, söt mango och het curry, serveras med fördel till jasminris.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Servings: 3port
Total tillagningstid 25 minuterminuter
Ingredienser
3stkycklingbröst
1stmango
1tskcurrypasta
1burkkokosmjölk
1tskcurry
0,25dlcitronsaft+ det rivna skalet
2stvitlöksklyftor
2mskrapsolja
1mskvitvinsvinäger
salt och peppar
Instruktioner
Putsa och dela kycklingbrösten i lagom munsbitar. Skala och dela mango och lägg i en skål. Riv skalet från citronen och kläm ur en kvarts deciliter saft över den hackade mangon.
Fräs kycklingbitarna i oljan. Tillsätt currypasta och curry. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt dem också.
Häll på kokosmjölken och vinäger. Koka riset under tiden. När riset närmar sig klart tillsätter du mangocitronblandningen och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Eventuellt kan du reda av såsen med lite maizena om du tycker den är för simmig. Om den får sjuda 10-15 minuter dämpas smakerna något och den blir mindre intensiv.