Farmor hade pärlsocker, men det går lika bra med choklad eller hackade nötter om man vill.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 50st
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
5dlvetemjöl
2,5dlsocker
4mskkakao
2tskvaniljsocker
1tskbakpulver
200gsmörrumsvarmt
2stägg
pärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret och ett av äggen, det andra behövs till penslingen. Rör till en jämn och fast deg.
Dela degen i fem lika stora bitar och rulla ut till rullar som är en plåtlängd långa på korta hållet.
Lägg rullarna med jämna mellanrum tvärs över plåten och platta till dem lite med fingrarna. Pensla med ett uppvispat ägg och garnerna med pärlsocker eller chokladströssel.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Skär lite sneda kakor medan längderna är mjuka av värmen innan det svalnat för mycket.
Frys in till senare eller servera direkt till en kopp kaffe.