Färsk dill, torsk och rikligt med smör sätter smaken.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 24st
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
3pkttorská 400g st
2stägg
2stgul lök
2dlgrädde
2dlströbröd
1pktdilldjupfryst
1mskhummerfond
salt och peppar
Instruktioner
Mal fisken i köttkvarn, eller kör den hastigt i matberedare eller med stavmixer så att du får en fin färs.
Skala och finhacka eller riv löken. Stek löken i smör på medelvärme utan att den får färg, den ska bara bli blank och mjuk men inte stekt.
Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, fond och salt när den svalnat något. Smaka av nu så det är lagom kryddat.
Låt blandningen svälla 10 min och blanda den sedan med fiskfärsen.
Hetta upp en stekpanna, på min spis har jag 7,5-8 av 12, och smält smör. Gör ett stekprov först och provsmaka så att du är nöjd med sältan och dillsmaken.
Forma smeten till platta biffar och stek i rikligt med smör, cirka 7 minuter per sida.
Servera med kokt potatis, kokta grönsaker och en enkel vitvinssås eller dillsås.