Smakrik ost och salt, lufttorkad skinka ger frittatan ljuvlig smak.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
6stägg
120gprosciutto
50gost
1dlmatlagningsgräddeoatly imat
1stgul lök
1mskolivolja
1stpaprika
svartpeppar, basilika, saltefter tycke och smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka löken och fräs den i oljan i en ugnssäker stekpanna. Riv prosciutton grovt och fräs den någon minut också.
Vispa äggen luftiga tillsammans med matlagningsgrädden. Häll den över lökfräset. Krydda med svartpeppar och basilika. Låt fräsa någon minut, sänk värmen från ganska hög till låg.
Tillsätt paprikan och strö över osten. Ställ in stekpannan högt uppe i ugnen i cirka 10-15 minuter tills ytan stelnat och osten fått fin färg.