Rödbetan är smakrik och god nog att klara det mesta, och tillagningen gör den söt och snäll mot gommen.
Kök: Okänt
Servings: 4plättar
Total tillagningstid 10 minuterminuter
Ingredienser
1medelstorrödbetagrovriven
2storaägg
4mskpolenta
0,5krmsalt
1krmingefärafärsk, riven
smör till stekning
Instruktioner
Skala rödbetan och riv den grovt. Vispa ner äggen. Rör ner polentan och saltet. Smaka av med ingefära och eventuellt lite svartpeppar.
Hetta upp stekpannan till ganska hög temperatur och lägg upp smeten i 4 klickar i stekpannan. Stek tills de fått stekyta och nästan börjar mörkna åt det brända hållet, de tål att stekar ordentligt.
Vänd plättarna och stek ungefär lika länge på andra sidan.
Eftersom detta är en matplätt serveras den gärna med rårivna peparrotslingon eller lingonsylt.