Byter du kassler emot t ex färsk ananas, bitar av majskolv, zucchini eller klyftor av gul lök får du helt vegetariska spett.
Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Servings: 3personer
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
250gkassler
1askkörsbärstomater
1stpaprika
1askchampinjoner
Instruktioner
Skölj tomaterna och paprikan. Borsta av svampen. Putsa bort fett och eventuella tråkigheter från kasslern.
Om du använder bambupinnar bör du lägga dem i blöt innan du börjar trä på saker. Använder du metallspett är detta inget du behöver by dig om.
Ta bort foten på svampen. Dela kasslern och paprikan i så stora bitar att de inte faller isär när du kör spettet igenom. Hur tjockt det är beror på vilken typ av spett du tänker använda. Ett grövre spett kräver större bitar.
Trä på hela små tomater, svamphattar, kassler och paprika om vart annat på spetten.
Pensla spetten med lite olja eller marinad för en vackrare yta och grilla tills kasslern börjar få lite färg. Eftersom allting på spettet är färdigt att äta är det bara en lagom konsistens och temperatur som krävs, inte att det ska bli genomstekt.