En verkligt färgglad omelett med en uppsjö av olika grönsaker. Den kan dock inte kallas för vegetarisk eftersom den innehåller ägg.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
10ägg
200gBroccoli
75gpaprikaRöd
50gtomatUrkärnad
140gmajs
1röd lök
1dmpurjolök
smörTill stekning
1tsksvartpepparGrovmalen
Instruktioner
Skala och hacka röd lök och purjolök.
Koka broccolin lätt. Om det känns nödvändigt, dela buketterna i mindre bitar så att de bli lätta att äta.
Kärna ur och finhacka den röda paprikan.
Dela tomaterna i klyftor och ta bort den slaskiga mittendelen med kärnorna. Hacka det kvarvarande tomatköttet i ganska små bitar. Kom ihåg att skalet ska vara kvar så att bitarna håller ihop vid tillagningen.
Ta en stor bunke och blanda broccoli, paprika, tomater och majs. Knäck därefter ned äggen i bunken. Häll ner svartpepparn i bunken och rör om så att grönsakerna blandas ordentligt med äggsmeten.
Stek röd lök och purjolök tills det mjukar. Häll sedan ner äggblandningen från bunken och rör om så att löken blandas med resten av äggsmeten.
Stek på svag värme under lock till ovandelen av omeletten har stelnat