Om du gör ditt eget kebabkött får du exakt den smak du vill ha.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Turkiet
Servings: 6port
Total tillagningstid 4 minuterminuter
Ingredienser
1,5kgnötfärs
3tskspiskummin
2tskrökt paprikael paprikapulver
1tskvitlökspulver
1tsksvartpeppar
Instruktioner
Massera in kryddorna i färsen och forma färsen till en tjock rulle, 6-8 cm i diameter. Vira in den i gladpack och pressa ut alla luftbubblor ordentligt, detta kan ta lite tid.
Ta bort gladpacken och vira in färsen i ugnsfolie, minst två lager. Lämna ändarna öppna så att fettet kan rinna ut. Sätt på ugnen på 100°C.
Lägg folierulle på ett galler med en ugnsform under och ställ in rullen i 3 timmar. Stäng av ugnen och låt stå ytterligare 1 timma.
Ställ in köttet i kylen och låt det stå till dagen därpå.
Skär tunna skivor med en riktigt vass kniv och stek i het, torr panna.
Servera köttet i pitabröd som kebab med bröd eller på tallrik som kebabtallrik tillsammans med pommes frites, isbergssallad, gurka, fefferoni och kebabsås.