Om du vill ha en sötare müsli kan du med fördel lägga till mer honung i vattnet innan rostning, eller tillsätta en halv deciliter råsocker i den torra blandningen.
Måltid: Frukost
Kök: Schweiz
Servings: 750g
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
Torkad frukt
3stkiwi
1stbanan
1stmango
1stäpple
1stpäron
Grynblandning
5dlhavregryn
5dlrågflingor
2dlsolroskärnor
1dllinfrön
2dlvatten
4msksmörflytande
2mskhonung
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda kallt vatten, flytande smör och honung i en skål.
Blanda de torra varorna, utom den torkade frukten, i en separat skål. Häll vattenblandningen över och blanda väl.
Bred ut blandningen jämt i en plåt och sätt in mitt i ugnen. Rosta i 25-30 minuter, rör om med jämna mellanrum så det inte bränns vid.
Ta ut grynblandningen när du tycker den fått rätt nyans, den mörknar lite vid rostning. En mörkare grynblandning ger en tydligare rostad smak än en blekare. Låt svalna.
När gryn och frukt svalnat blandar du det i en stor skål och förvarar torrt.
Servera till yoghurt, fil eller mjölk, som frukost eller lätt kvällsmål.