Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
6stpotatisstora, cirka 1kg
2stgul lök
200gansjovis
3dlgrädde
1mskkaviarEjderns orökta
1mskströbröd
3msksmör
salt och svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Skala och strimla potatisen rakt ner i formen du ska använda. Skiva löken tunt.
Fräs den skivade löken i smöret. Varva löken med potatisen och ansjovisen i formen. Spara eventuellt några filéer till dekoration.
Blanda ut kaviaren i grädden. Salta, peppra och häll över grädden. Strö över ströbrödet.
Grädda i 40-45 minuter, eventuellt längre om du använder tjockare potatisstavar, tills potatisen är mjuk och grädden krämig. Om färgen börjar bli för mörk innan potatisen är mjuk kan du täcka formen med ett ark folie sista minutrarna, så att den inte bränns.