Om du dubblar receptet kan du göra den i långpanna och frysa in portionsbitar när den svalnat.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme25 minuterminuter
Ingredienser
500grisgrynsgröti korv
500gblandfärs
1kgvitkålförvälld
2stägg
1,5dlgrädde
1mskgrönsaksfond
salt & svartpeppar
Instruktioner
Om du inte gjort kåldolmar före, så du saknar förvälld kål får du börja med att förvälla ungefär 1 kg kål i cirka 10 minuter tills den börjar bli genomskinlig och mjuk. Sätt ugnen på 250°C. Annars går du direkt till nästa punkt.
Hacka den förvällda kålen i bitar.
Blanda färs, grädde, ägg, risgrynsgröt, fond, salt och svartpeppar till en lös smet.
Lägg ett lager kål i botten av formen, ungefär hälften av kålen. Häll smeten över och täck med resten av kålen.
Vrid ner ugnen till 200°C och ställ in kålpuddingen mitt i ugnen i 1 timma tills kålen fått fin färg och puddingen stelnat.
Om du ska frysa in portionsbitar kan du gott låta den svalna helt innan du delar upp den, annars serverar du den rykande het med kokt potatis och lingonsylt.