En kryddig och god soppa som passar bra som både som förrätt eller som huvudrätt.
Måltid: Soppa
Kök: Marocko
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
2stgul lök
1mskolivolja
1burkkikärtorev en extra burk till garnering
1burkkrossade tomater
1tskspiskummin
0,5tskchilipeppar
salt & svartpeppar
Instruktioner
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull tillsammans med kryddor och olja.
Tillsätt passerade tomater och låt puttra en stund.
Häll av spadet från kikärterna, skölj dem i vatten och häll ner dem i tomatsåsen. Spara en handfull ärter till dekoration om det ska vara förrätt. Om soppan ska vara huvudrätt kan det behövas en extra burk kikärtor.
Låt soppan puttra några minuter till innan du mixar den med mixerstav. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.
Lägg i de hela kikärtorna och servera rykande het, eventuellt med yoghurt och bröd.