Havrefria kokosbollar, lätta att göra helt sockerfria om man vill.
Måltid: Fikabröd
Kök: Okänt
Servings: 20st
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
150gsmör
4dlhasselnötsmjöl
1dlkakaobörja med 0,5 och tillsätt lite i taget av resten tills du är nöjd
2dlkokosflingor
2mskkaffekallt
1tskvaniljpulvereller 3 tsk vaniljsocker
1-2dlgarneringpärlsocker, kokosflingor, kakao eller florsocker att rulla i
Instruktioner
Blanda rumsvarmt smör med hasselnötsmjöl, kokosflingor, kaffe, vanilj och så mycket av kakaon som du tycker är gott. Jag är en exceptionell chokladälskare, så jag tar hela decilitern, men de flesta tycker nog bättre om hälften så mycket.
Låt smeten stå en stund i kylen så den blir fastare i konsistensen och lite mer lätthanterad. Forma till bollar och rulla i pärlsocker, kokosflingor, kakao eller florsocker.