Syrliga rabarber och söta äpplen i en enkel men väldigt smakrik efterrättskompott, här serverad med en klick vaniljkvarg.
Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike
Servings: 1liter
Total tillagningstid 1 timmetimme30 minuterminuter
Ingredienser
500grabarber
500gäpplen
5mskströsocker
1stkanelstång
Instruktioner
Tvätta och skär rabarberna i centimeterlånga bitar. Häll ner bitarna i bakmaskinens behållare.
Skala och kärna ur äpplena, och skär bitarna i grova bitar. För att kontrastera rabarbernas syrlighet, använd gärna en fast och ganska söt äppelsort. Häll ner bitarna i bakmaskinens behållare.
Häll i strösockret och lägg ner kanelstången i behållaren.
Välj meny 11 på bakmaskinen och tryck på start. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för sylt.
När kompotten är färdig, plocka bort kanelstången och häll över den i väl rengjorda burkar medan den fortfarande är het.