Jordnötssåsen går alldeles utmärkt att använda på kycklingspett också,
Måltid: Huvudrätt
Kök: Thailand
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Kycklingwok
300gkycklingbröstutan skinn
400ggrönsaksblandningclassic wok
Jordnötssås
4dljordnötter
1stgul lök
3klyftorvitlök
4dlkokosmjölkför matlagning
3msksoja
1tsksambal oelek
2tskcurry
1mskingefärafärsk riven
1mskbrun farin
Instruktioner
Finhacka jordnötterna i en mixer. Man kan hacka med kniv också, men det tar längre tid och blir inte nödvändigtvis lika bra. (Låt dem inte bli malda!)
Skala och finhacka löken och pressa vitlöken och fräs i oljan några minuter. Tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa med någon minut för att sprida smak.
Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i cirka 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.
Strimla kycklingen och fräs kycklingstrimlorna i lite olja. Tillsätt wokgrönsakerna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt jordnötssåsen och låt alltihop få ett uppkok. Tillsätt ev mer kokosmjölk om såsen blir för tjock. Smaka av med salt, chilipeppar och servera till ett väldoftande ris.