Bacon bidrar med en lite rökigare ton, ännu mer smak får du med rökt sidfläsk.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4port
Total tillagningstid 50 minuterminuter
Ingredienser
800gleverhelst ungnötslever
280gbaconeller rökt sidfläsk
2stgul lök
5dlmatlagningsgräddeimat
1stbuljongtärning
1msksmör
2tskkryddpepparmalen
salt och svartpeppar
Instruktioner
Putsa bort hinnor och blodådror från levern och skär den i tärningar.
Hacka löken fint. Klipp baconet i bitar. Fräs lök, bacon och leverbitar i smöret.
Tillsätt kryddor, salt, grädde och buljong när levern börjar se stekt ut men innan den fått stekyta. Får leverbitarna stekyta blir de lätt sega och inte lika goda.
Låt puttra i minst en kvart. Tillsätt mer grädde eller mjölk om det blir för tjock konsistens på såsen.
Smaka av med mer kryddpeppar, svartpeppar och salt före servering.