Majonnäs är basen i flera andra såser, till exempel aioli och remouladsås.
Måltid: Tillbehör
Kök: Frankrike
Servings: 2dl
Total tillagningstid 10 minuterminuter
Ingredienser
2stäggulor
1tskfransk senap
1mskvitvinsvinäger
1tsksalt
2,5dlrapsolja
Instruktioner
Blanda äggulor, senap och vinäger i matberedaren. Bäst resultat får man om man använder ingredienser med samma temperatur.
Vispa medan du tillsätter oljan, droppsvis står det i de flesta recept, men en tunn stråle fungerar också har jag märkt. Bara man inte häller på för mycket på en gång, för då skär det sig.
Om majonnäsen skär sig kan du rädda den genom att ha ner en äggula i en annan skål, och sen försiktigt (skedvis!) hälla över den spruckna majonnäsen under vispning.
Under förutsättning att ingen är i majonnäsen med fingrarna och petar står den sig i kylskåp i åtminstone en månad.