En smakrik omelett med makrill i tomat och två sorters lök.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 35 minuterminuter
Ingredienser
8ägg
250gmakrill i tomatsås
35gsalladslök
50gröd lök
100gspenat
3mskOatly Imat
salt
svartpepparGrovmalen
smörTill stekning
Instruktioner
Om du använder färsk spenat, smält lite smör i stekpannan och förväll spenaten hastigt vilket både reducerar den i storlek och ger den en mer framträdande smak. Om du däremot använder fryst spenat, lägg spenaten i en skål och häll på kokande vatten så att den tinar. Låt därefter spenaten rinna av i ett durkslag. Du kan eventuellt behöva pressa ut överflödigt vatten.
Hacka och stek salladslök och rödlök tills den blir mjuk men inte så mycket att den får färg. Placera löken på en tallrik så att den hinner svalna medan vi förbereder äggen.
Öppna burkarna med makrill i tomatsås och placera innehållet på en tallrik. Använd en gaffel för att finfördela fisken så att du slipper stora filébitar. Hur mycket du finfördelar fisken är upp till tycke och smak.
Knäck äggen i en bunke och blanda ner makrill, stekt lök, spenat och Oatly Imat. Blanda ner svartpeppar och salt efter tycke och smak. Vispa försiktigt eller rör om med en gaffel tills allting har blandats.
Häll ner blandningen i stekpannan och stek på låg värme under lock. Du behöver inte vända omeletten, när överdelen har stelnat är den färdiga att äta.
Lägg upp på tallrik och dekorera gärna med något gott och vackert. På bilden är det finklippta rödlöksblad.