Lingonen ska inte smaka fläder, man ska bara precis ana att smaken finns där.
Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
1stmango
0,5dlsocker
1stvaniljstång
3stgelatinblad
5dlgrädde
2dllingonfärska
1mskfläderkoncentrat
råsockerså mycket du tycker behövs för att balansen mellan surt och sött ska bli trevlig
Instruktioner
Skala och dela mangon i grova bitar. Dela vaniljstången.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp grädde, mangobitar, socker och vaniljstång.
Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna ner i grädden igen. Mixa resten slätt.
Värm på låg värme på spisen. Lägg ner gelatinbladen. Rör om tills de löst upp sig innan du häller upp grädden i formar eller glas.
Ställ in i kylen i tills den stelnat, det tar minst en timme. Gör undertiden klart lingonen genom att sockra dem och blanda ner fläderkoncentratet. Ställ lingonen kallt tills det är dags att dekorera.
När pannacottan stelnat kan du dekorera med lingonen, myntablad och grovt riven choklad.