Fräscht och gott, fisken är stjärnan som ska ha huvudrollen på den här tallriken. Stekningen är A och O.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 2port
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Tonfisken
2bitartonfisk
3dlolivolja
2msksambal oelek
2tsksesamolja
2stvitlöksklyftor
1strödlök
1dmgräslök
1stcitron
Grönsakerna
550ggrönsaksblandning1 hel påse frysta
4tskbalsamvinäger
4tskkalvfond
225gspenatfryst
0,5tskarrowrot
Sås
2dlcrème fraiche
1tskkalvfond
1knippabasilika
salt och peppar
Instruktioner
Börja med marinaden. Hacka vitlöken, löken och gräslöken. Krama saften ur citronen.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en fryspåse och lägg i tonfisken. Massera påsen med marinaden så att den täcker alla delar av tonfisken ordentligt. Låt stå åtminstone 20-30 minuter.
Lägg fryst spenat och grönsaksblandning i en kastrull med vatten. Koka grönsakerna mjuka, och häll av allt vatten noga.
Blanda lika delar balsamvinäger och fond med lite arrowrot och rör ner i grönsaksblandningen. Blanda ordentligt så att alla grönsakerna tar smak.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ta så mycket eller lite basilika som du tycker är gott, jag tar ungefär halva krukan av en sådan där man köper i vanliga matbutiker.
Stek tonfisken lätt, den ska gärna behålla en del av det rosa inuti tycker de flesta men jag tycker den är minst lika god genomstekt. Om du vill kan du pensla den med mer marinad medan du steker.
Servera tonfisken nystekt med balsamvinägerkryddade grönsaker och kall basilikasås.