Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mjuk julpepparkaka
En saftig mjuk pepparkaka med inslag av apelsin.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
12
port
Total tillagningstid
1
timme
timme
10
minuter
minuter
Ingredienser
2
st
ägg
3
dl
strösocker
180
gr
vetemjöl
2
tsk
kanel
1
tsk
nejlika, mald
2
tsk
bakpulver
75
gr
smör
1
dl
apelsinjuice
apelsinskal
smör och ströbröd
För att smöra och bröa formen
Instruktioner
Smält smöret och häll ner det i en bunke.
Blanda alla övriga ingredienser utom apelsinen i bunken.
Riv så mycket av skalet på apelsinen som du kan utan att få med något av det vita. Skrapa ner cesten (det rivna skalet) i bunken.
Pressa det som är kvar av apelsinen så att du får en deciliter juice, som du häller ner i bunken.
Vispa tills alla ingredienserna har blandats väl.
Smöra och bröa en springform som är 18 centimeter i diameter. Häll ner smeten i formen och se till att smeten ligger jämntjock i hela formen.
Grädda kakan i mitten ugnen i 55 minuter.