Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nässelsoppa
Att äta nässlor har mångtusenåriga anor, åtminstone sedan bronsåldern har vi konsumerat ogräset.
Måltid:
Soppa
Kök:
Sverige
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
20
minuter
minuter
Ingredienser
2
l
nässlor
ganska hårt packat i litermåttet
5
dl
vatten
20
g
smör
3
msk
mjöl
2
tärning
buljong
4
dl
grädde
2
st
ägg
kokta
Instruktioner
Plocka nässlorna när de kommit upp cirka 5 cm. Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.
Koka upp vattnet och lägg i nässlorna. Låt dem koka cirka 5 minuter.
Sila av nässlorna och spara vattnet. Finhacka nässlorna om du inte har tillgång till stavmixer.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med grädden.
Tillsätt nässlorna. Stavmixa soppan slät om du inte finhackat nässlorna innan.
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ägg.