Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nöttoppar
Om du vill att de ska se ut som på fiket kan du doppa nöttopparnas botten i mörk choklad.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
20
st
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
200
g
hasselnötter
50
g
smör
1
st
ägg
1
dl
socker
Instruktioner
Mal nötterna med en nötkvarn för bästa resultat. Man kan hacka med kniv också, men det blir inte lika slätt och fint resultat. Blanda ner sockret.
Smält smöret, men låt det svalna lite innan du häller ner det i nötmjölet. Rör ner ägget och smöret, jobba in fukten tills du har en fin smet.
Klicka ut små kakor på bakplåtspapper och pynta med en nöt.
Grädda långt ner i ugnen på 175 graders värme i 10 minuter, de är då fortfarande relativt mjuka. Kakorna hårdnar lite när de svalnar.