En variant av ostgratinerad falukorv, men gjord med en lite annan avsikt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 6port
Total tillagningstid 1 timmetimme
Ingredienser
1kilofalukorv
250grambacon
100gramchampinjoner
150gramgul lök
150gramgratängost
smörför stekning
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva och stek falukorven i lite smör. Stek inte skivorna för länge, de får inte bli mörka och hårda, de ska bara få en liten gnutta färg. Lägg undan de stekta korvskivorna.
Skiva löken tunt och låt den svettas i stekpannan tills löken blir mjuk. Observera att den inte ska stekas, bara svettas. Lägg löken åt sidan.
Finhacka bacon och champinjoner och stek dem tillsammans. Lägg blandningen åt sidan.
Ta fram en glasform och lägg ett lager korvskivor i botten. Varva sedan stekta korvskivor, lök och bacon/champinjonblandning och lägg ett lager korvskivor överst. Toppa allting med gratängosten.
Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå tills osten har fått färg. Det tar cirka 10-15 minuter.