Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pizza med tre sorters salami
Tre sorters salami trängs på denna fullmatade pizza.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Italien
Servings:
1
stor pizza
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
pizzatopping
125
g
mozzarella
50
g
ungersk salami
50
g
vitlökssalami
50
g
pepperonikorv
100
g
riven ost
5
st
champinjoner
1
ask
senapskål
tomatsås
4
msk
tomatpuré
2
msk
olivolja
2
st
vitlöksklyftor
krossade
salt och peppar
oregano, basilika
färska blad
Instruktioner
Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Smaka av så den inte blir för klen.
Kavla ut degen tunt, lägg på bakplåtspapper om du använder vanlig plåt.
Bred ut ett lager tomatsås, strö över den rivna osten och champinjonerna. Bred ut de olika sorternas salami jämt fördelade över pizzan.
Lägg på mozzarellan sist av allt. Grädda 8-10 minuter ganska högt upp i ugnen, tills pizzan fått fin färg.
Strö över senapskålen strax före servering.