Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Plommonlikör med kanel
Nästan bärnstensfärgad plommonlikör med inslag av kanel.
Måltid:
Dryck
Kök:
Sverige
Servings:
5
dl
Total tillagningstid
8
minuter
minuter
Ingredienser
5
dl
plommon
4
dl
okryddat brännvin
1
st
kanelstång
1
dl
vit sirap
Instruktioner
Skölj och kärna ur plommonen, och lägg dem i en rengjord glasburk. Häll över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Öppna burken och tillsätt kanelstången. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.