Klipp över lite färska örter precis före servering.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 5portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Potatissallad
1kgfärskpotatiskokt, kall
1askkörsbärstomater
1strödlök
Dressing
5mskolivolja
1mskvitvinsvinäger
1tskdijonsenap
1dlörtert ex dill, persilja, körvel, gräslök, basilika och/eller orgeano
1stvitlöksklyftakrossad
salt & svartpeppar
Instruktioner
Koka potatisen och låt den kallna, om du inte har överbliven potatis sedan tidigare. Välj helst färskpotatis för smakens skull.
Skölj och hacka örterna. Skölj och dela tomaterna i halvor. Skiva löken tunt.
Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål och smaka av med salt och peppar. Häll upp potatisen i serveringsskålen, och blanda ner löken och tomaterna.
Häll över det mesta av dressingen över potatisen, riktigt allt kanske inte går åt. Det är en fråga om tycke och smak.