En rund och mjuk smak utan rabarbernas sedvanliga syrlighet.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
5dlrabarber
5dlokryddat brännvin
0,5vaniljstång
2kardemummakapslar
2dlvit sirap
Instruktioner
Skala inte rabarberna eftersom det ger extra färg på likören, men skölj dem ordentligt och skär stjälkarna i runna slantar. Lägg rabarberslantarna i en rengjord glasburk och häll över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Öppna burken, tillsätt vaniljstång och kademummakapslar. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
Sila blandningen till en glasskål och rör ner sirapen i vätskan. Häll upp på flaskor och förslut dem ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.