Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Raggvåfflor
Goda, lite matigare våfflor.
Måltid:
Förrätt
Kök:
Sverige
Servings:
6
st
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
50
g
smör
smäl
1
st
äggula
1
dl
vetemjöl
1
dl
vatten
1
dl
grädde
1
st
äggvita
1
nypa
salt
200
g
potatis
Instruktioner
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop smör, äggula, mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
Vispa äggvita och grädde fluffiga i var sin skål. Vänd först ner grädden i mjölsmeten, därefter äggvitan.
Skala potatisen och riv på rivjärnets grövsta sida och blanda ner i våffelsmeten på en gång så hinner den inte mörkna.
Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllengulbruna.
Servera direkt antingen som, du skulle serverat raggmunkar, eller med skaldjursröra eller romröra.