Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Räksoppa
Vill du ha mer hetta i soppan kan du med fördel använda en tesked sambal oelek.
Måltid:
Huvudrätt, Soppa
Kök:
Thailand
Servings:
2
portioner
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
4
dl
vatten
1
st
morot
medelstor
200
g
räkor
skalade
1
st
paprika
400
g
kokosmjölk
1
st
gul lök
170
g
Broccoli
små buketter
1
msk
fiskfond
eller en fiskbuljongtärning
1
st
vitlöksklyfta
0,5
st
purjolök
2
tsk
currypasta
1
tsk
curry
1
tsk
fisksås
salt
Instruktioner
Skala och skiva moroten och den gula löken. Strimla purjolöken och paprikan. Dela broccolibuketterna om de är stora. Finhacka vitlöksklyftan.
Koka upp vattnet och lägg i morot, gul lök, vitlök, och broccoli. Låt sjuda en stund tills grönsakerna börjar mjukna.
Tillsätt fond eller buljong, fisksås och kryddor. Häll över kokosmjölken. Låt koka upp igen.
Lägg i det mesta av purjolöken och paprikan, spara några strimlor till garnering. Låt sjuda ett par minuter till.
Lägg i räkorna precis innan det är dags att servera för att undvika att de blir sega och gummiaktiga.