Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Koka upp, skumma och tillsätt salt, morotslantar, klyftad lök och kryddor.
Sänk sedan värmen och sjud köttet under lock cirka 1 timme.
Låt köttet vila 15 minuter i buljongen. Sila buljongen.
Mät upp så mycket buljong du ska ha. Häll buljongen i en kastrull. Red med mjölet utrört i lite vatten.
Alternativ: gör en bottenredning, dvs smält cirka 50g smör i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljongen som du tillsätter lite i taget, sedan fortsätter du med nästa punkt.
Koka upp, sänk värmen och sjud 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde.
Tillsätt ättikssprit och socker. Krydda med salt och peppar.
Lägg i dill strax före servering. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen.
Servera med kokt potatis, pressgurka och varma grönsaker.