Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
Botten
12stdigestivekex
75gsmör
3msksocker
Fyllning
400gfärskostPhiladelphia naturell
1burkkondenserad mjölk
0,5dlcitronsaft
3stägg
Skalet från 1 citron
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°. Krossa kexen i en skål. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten på en form med löstagbar kant, 24cm i diameter, med bakplåtspapper.
Täck botten och kanter med kaksmulet. Förgrädda i 10 minuter.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.