Skölj äpplena, dela dem på mitten och kärna ur dem. Du kan skala dem först men det är frivilligt, det går att ha skalet kvar men det kan bli aningen segt.
Lägg ett smörpapper på en ugnsplåt. Skär äpplen i tunna skivor och lägg skivorna på smörpappret.
Sätt ugnen på 50 grader och sätt in plåten (det går att köra två plåtar samtidigt). Det är viktigt att sätta en hoprullad handduk i luckan så att det blir en glipa på några centimeter - äpplena ska torkas, inte tillagas.
Låt äppelskivorna vara i ugnen 6-9 timmar beroende på hur torra och krispiga du vill ha dem.
Ta ut plåtarna, och äppelchipsen är färdiga.
Anteckning
Mer än bara äppelsmak
Om du tröttnar på den intensiva smaken av äpple är det väldigt enkelt att göra äppelchipsen mångsidigare. När du har lagt upp äppelbitarna på plåten, innan du skickar in plåtarna i ugnen, plocka fram kryddor och pudra äppelbitarna. När de torkar kommer kryddorna att fastna, och vilka smaker du väljer är helt upp till dig. På bilden är chipsen högst upp smaksatta med kanel, nere till vänster med mald kardemumma, och nere till höger med malda nejlikor. De sistnämnda passar helt strålande som julgodis.