Syrliga rönnbär och söta äpplen ger marmeladen en trevlig smakbalans.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
500grönnbärfrysta, rensade och sköljda
600gäpplerensad vikt
1dlvatten
800gströsocker
2tskMelatin
Atamon
Instruktioner
Skölj, kärna ur och dela äpplena i riktigt små bitar, men du behöver inte skala dem.
Lägg rönnbär och äppelbitar i en kastrul och häll över vattnet.
Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter.
Blanda melatin och socker, och häll ned det i kastrullen under omrörning.
Småkoka marmeladen tills den blir tjock och nästan seg konsistens.
Blanda en matsked atamon med två deciliter hett vatten. Häll blandningen i en flaska och skaka om ordentligt så att blandningen träffar alla ytor i flaskan.
Häll ut atamonblandningen, häll i marmeladen och förslut locket medan den fortfarande är varm. När marmeladen svalnar kommer den kvarvarande luften i burkenatt dras samman och se till att locket försluts extra bra.