Om du använder färsk spenat, smält lite smör i stekpannan och förväll spenaten hastigt vilket både reducerar den i storlek och ger den en mer framträdande smak. Om du däremot använder fryst spenat, lägg spenaten i en skål och häll på kokande vatten så att den tinar. Låt därefter spenaten rinna av i ett durkslag. Du kan eventuellt behöva pressa ut överflödigt vatten.
Om du använder frysta ärtor, lägg dem i en skål och häll på kokande vatten så att den tinar. Låt de tinade ärtorna rinna av i ett durkslag.
Hacka och stek löken tills den blir mjuk, men inte så mycket att den får färg. Placera löken på en tallrik så att den hinner svalna medan vi förbereder äggen.
Öppna burkarna med tonfisk i vatten och häll av vattnet. Placera innehållet på en tallrik. Använd en gaffel för att finfördela fisken. Hur mycket du finfördelar fisken är upp till tycke och smak.
Knäck äggen i en bunke och blanda ner tonfisk, stekt lök, spenat och ärtor. Blanda ner svartpeppar och salt efter tycke och smak. Vispa försiktigt eller rör om med en gaffel tills allting har blandats.
Häll ner blandningen i stekpannan och stek på låg värme under lock. Du behöver inte vända omeletten, när överdelen har stelnat är den färdiga att äta.